Ik wil scheiden. Wat moet ik doen? Wanneer jullie gaan scheiden moet er veel geregeld worden. Naast alle emoties die bij een scheiding horen, moeten er veel financiële en juridische zaken worden afgehandeld. Marcel Nijveld, scheidingsbemiddeling & advies helpt jullie daar graag bij. Aan de hand van een duidelijk stappenplan regel ik jullie scheiding van A tot Z. Tegen een vast, concurrerend,  tarief, inclusief de kosten voor de advocaat en rechtbank.

Ik wil scheiden. Wat moet ik doen? Die vraag lijkt vrij eenvoudig te beantwoorden. Het antwoord is afhankelijk van wie de beslissing om te gaan scheiden heeft genomen. Hebben jullie gezamenlijk besloten om uit elkaar te gaan, dan is de eerste stap gezet. Jullie kunnen dan samen op zoek gaan naar een scheidingsbemiddelaar of adviseur die de scheiding voor jullie regelt. Het is echter ook mogelijk dat jij degene bent die wil scheiden, terwijl jouw partner nog van niets weet. ” Ik wil scheiden. Wat moet ik doen? ” betekent dan dat jij eerst jouw partner van jouw beslissing op de hoogte zult moeten brengen. Dat heet de zogenaamde scheidingsmelding. Het is belangrijk dat je hiervoor de tijd neemt en probeert te voorkomen dat het gesprek uitloopt op een ruzie waarbij over en weer allerlei verwijten worden gemaakt. Accepteer en respecteer de emoties van jouw partner. En, heel belangrijk, zorg ervoor dat jullie kinderen niet bij het gesprek zijn.

Ik wil scheiden. Wat moet ik doen? Nadat je jouw partner hebt verteld over jouw beslissing geef je hem/haar een aantal dagen de tijd om jouw besluit te verwerken. Wanneer jullie hierna opnieuw met elkaar in gesprek gaan, is het verstandig om een scheidingsbemiddelaar aanwezig te laten zijn. Aan de hand van dit gesprek kun jij, of jullie samen, besluiten om de scheiding samen te regelen óf ieder met een eigen adviseur. In beide gevallen kun je gebruik maken van mijn diensten. Ik informeer jullie daarover tijdens ons gesprek.

Ik wil scheiden. Wat moet ik doen? Accepteer dat jullie beiden een moeilijke en emotionele tijd te wachten staat. Juist om die reden is het verstandig een scheidingsbemiddelaar in te schakelen om jullie scheiding te regelen. Hij zal, rekening houdend met jullie emoties, zorgen dat er goede afspraken gemaakt worden, waar jullie beiden achter staan. Ook zal hij voorkomen dat jullie ruziënd en verwijtend tegenover elkaar komen te staan. Een goede scheidingsbemiddelaar kan een vechtscheiding voorkomen. Zelfs wanneer het besluit om te gaan scheiden niet door jullie samen is genomen, kan ik jullie helpen om er toch samen uit te komen. Dat is in ieders belang, van jullie én van jullie eventuele kinderen.

Ik wil scheiden. Wat moet ik doen? Als scheidingsbemiddelaar zal ik jou of jullie samen begeleiden tijdens en na de scheidingsprocedure. Ik zal jou of jullie informeren over de juridische, financiële en fiscale zaken die geregeld moeten worden. Ook bespreek ik praktische zaken met jullie, zoals bijvoorbeeld het zoeken naar (tijdelijke) woonruimte voor één van jullie. Ik zal er ook voor zorgen dat jullie scheiding vlot en soepel verloopt, zonder daarbij voorbij te gaan aan de emoties die bij een scheiding horen. Samen met jullie maak ik afspraken over hoe jullie allerlei zaken willen regelen tijdens én na jullie scheiding.

Denk jij ” ik wil scheiden, wat moet ik doen? ” dan is het vooral van groot belang om geen overhaaste beslissingen te nemen. Wel is het van belang om je tijdig te laten informeren over de gevolgen van jouw beslissing en na te denken over hoe jij de scheiding het liefst geregeld wilt hebben. Je mag van mij verwachten dat ik jou en je partner informeer over de scheidingsprocedure en hiervoor een passend stappenplan maak. Aan de hand van dit stappenplan verzorg ik jullie scheiding en weten jullie wat er op welk moment gebeurt of moet gebeuren. Ook houden jullie door dit stappenplan overzicht in een periode die bol staat van emotie en, vaak ook, onzekerheid.

Ik wil scheiden. Wat moet ik doen? Verwacht jij dat het jullie lukt om de scheiding samen te regelen, dan is de keuze voor een scheidingsbemiddelaar de meest logische. Als professioneel begeleider bij echtscheidingen weet ik wat er op juridisch, financieel en fiscaal gebied geregeld moet worden. Daarnaast ben ik in staat om jullie scheiding te verzorgen, zonder dat ik daarbij voorbij ga aan de verschillende emoties die bij een scheiding horen. En niet geheel onbelangrijk, ik adviseer jullie over alle aspecten van de scheiding. Jullie hebben beiden één aanspreekpunt die de hele scheiding voor jullie regelt. Dat voorkomt onduidelijkheid  en onnodige irritaties.

Na het eerste intakegesprek ga ik voor jullie aan de slag om de scheiding te regelen. Ik begin met een uitgebreide inventarisatie om jullie situatie duidelijk in kaart te brengen. Aan de hand van deze inventarisatie gaan we stap voor stap verder in het scheidingsproces. We houden rekening met de tijd die jullie denken nodig te hebben alvorens we de volgende stap zetten. Dat betekent zeker dat er ook ruimte is voor het emotionele aspect van jullie scheiding. Zodra ik merk dat de scheiding voor één van jullie te snel gaat, zal ik dit met jullie bespreken. Andersom zal ik dit ook doen, wanneer ik de indruk heb dat één van jullie de scheiding bewust vertraagd.

Zoals je leest ” Ik wil scheiden. Wat moet ik doen? ” is een heel logische vraag waarop verschillende antwoorden mogelijk zijn. Ik informeer jou/jullie graag over mijn dienstverlening en hoe ik jullie kan helpen om jullie scheiding juridisch, financieel en fiscaal goed te regelen. Wil je meer weten over mijn werkwijze of een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek? Dan kun je natuurlijk contact met mij opnemen. Dat kan door mij te bellen op telefoonnummer 06 2118 3390 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.30 uur, of zaterdag tussen 8.30 en 17.00 uur) of te mailen naar info@marcelnijveld.nl. Ook kun je contact met mij opnemen door jouw gegevens in te vullen op het contactformulier aan de zijkant van deze pagina. Na ontvangst van jouw bericht zal ik dan binnen één werkdag contact met je opnemen. Heb je een voorkeur voor het moment waarop ik jou bel, geef dit dan s.v.p. aan mij door. Natuurlijk houd ik hier dan rekening mee.