Kinderen en de scheiding. Kinderen kunnen veel last hebben van een scheiding. Vechtende ouders die iedere vorm van overleg en samenwerking in de weg staan, hebben zonder enige twijfel een enorme invloed op (de ontwikkeling van) het kind. Daarom is het van belang dat ouders met elkaar in gesprek blijven en er snel concrete afspraken worden gemaakt over allerlei praktische zaken die de kinderen aangaan.

Daarnaast brengt jullie kind tijdens en na jullie scheiding verplichtingen met zich mee. Soms zijn die verplichtingen vastgelegd in de wet, zoals bijvoorbeeld het Ouderschapsplan en het voorzien in het levensonderhoud (alimentatie) voor jullie kind. Naast deze wettelijke regels zijn er natuurlijk nog vele morele verplichtingen die jullie als ouders hebben ten opzichte van jullie kind. Ook hier is het van groot belang dat jullie zo snel mogelijk (weer) normaal met elkaar communiceren.

Maar hoe vertel je het nu aan jullie kinderen? En wat vertel je wanneer, wat vertel je wel, of juist niet? Alleen of samen? Veel vragen die jullie moeten beantwoorden, terwijl je zelf wellicht nog druk bezig bent om jullie scheiding emotioneel te verwerken. Het is daarom belangrijk en vooral erg nuttig om hier tijdens de gesprekken met jullie scheidingsbemiddelaar veel aandacht aan te besteden. En dat is precies wat je van mij mag verwachten.