Scheiden en kinderen. Voor kinderen is de scheiding van hun ouders een gebeurtenis die enorm veel impact heeft. Daarom wordt de positie van jullie kinderen door mij centraal gesteld in jullie scheiding. Tijdens de bemiddelingsgesprekken zullen we erg veel aandacht besteden aan de kinderen en zullen we proberen om zo snel mogelijk tot de praktische invulling van een aantal – voor de kinderen belangrijke – zaken te komen. In het belang van de kinderen, maar ook in jullie belang!

Scheiden is een emotionele gebeurtenis. Voor jullie, maar ook zeker voor jullie kinderen. De emotionele gevolgen van een scheiding voor kinderen is al veelvuldig onderzocht. De uitkomsten van deze onderzoeken zijn bijna allemaal gelijk en soms ook erg confronterend. SIRE zond enige tijd geleden een informatiefilmpje uit over scheiden en kinderen. Gemiddeld krijgen per jaar bijna 70.000 kinderen te maken met een scheiding of beëindiging van een relatie van hun ouders.

Scheiden betekent voor de kinderen meer dan alleen een mogelijke verhuizing of een andere school. Regelmatig zien kinderen zichzelf als reden voor de scheiding of ontstaat een loyaliteitsconflict wanneer hun ouders hun scheiding laten ontaarden in een vechtscheiding. Het inschakelen van een scheidingsbemiddelaar of scheidingsadviseur kan veel problemen voorkomen. Ik zal er voor zorgen dat jullie met elkaar in gesprek blijven, zodat jullie kinderen niet gevoelsmatig moet kiezen tussen hun ouders. Natuurlijk zal ik ook de juridische zaken met betrekking tot jullie scheiding en jullie kinderen verzorgen. Daarbij kun je denken aan het ouderschapsplan, kinderalimentatie, enzovoorts.

Daarnaast geef ik jullie tijdens de bemiddelingsgesprekken belangrijke tips en handvatten om de scheiding voor jullie kinderen goed te kunnen regelen. Marcel Nijveld, scheidingsbemiddeling & advies werkt samen met ervaren kinderpsychologen en scheidingsbegeleiders voor kinderen. Indien gewenst kan ik jullie in contact brengen met één van deze deskundigen.

Op deze pagina’s lees je veel belangrijke zaken over een scheiding waarbij kinderen betrokken zijn.