“Als liefde en vriendschap verdwijnen, is het altijd goed ze te vervangen door beleefdheid”

Scheiden? En nu?

Wanneer jullie besluiten om te gaan scheiden breekt een onzekere en emotionele periode aan. Emoties als woede, verdriet en angst wisselen elkaar in hoog tempo af. Allerlei vragen komen bij jullie op. Wat doet dit met de kinderen? Wat gebeurt er met ons huis? Hoeveel geld heb ik straks te besteden? Vrijwel zeker zijn er nog veel meer vragen waar jullie mee worstelen, nu jullie besloten hebben dat jullie relatie voorbij is. Vaak zorgen emoties ervoor dat jullie niet meer met elkaar in gesprek blijven. De emotie voert de overhand en de scheiding ontaardt in een “vechtscheiding” waarbij alleen maar verliezers zijn.

Scheidingsbemiddeling & Advies

Als je wilt scheiden kun je hierbij een beroep doen op verschillende partijen. Natuurlijk kun je kiezen voor de traditionele weg en een advocaat inschakelen. Steeds vaker kiezen mensen echter voor een scheidingsbemiddelaar of scheidingsadviseur. Marcel Nijveld, scheidingsbemiddeling & advies bemiddelt en adviseert jullie over de scheiding. Daarnaast begeleid ik het gehele scheidingsproces, zodat dit vlot én op een voor jullie beiden acceptabele manier gebeurt. De basis van mijn werkwijze is om jullie met elkaar in gesprek te houden. Pas als emoties min of meer onder controle zijn, kunnen afspraken worden gemaakt waar jullie beiden mee verder kunnen.

De voordelen van Marcel Nijveld, scheidingsbemiddeling & advies
  • Eén aanspreekpunt voor al jullie vragen, deskundig én onafhankelijk;
  • Veel ruimte voor eigen inbreng, want “scheiden doe je samen”;
  • Scheiden in overleg, beter voor jullie en beter voor jullie kinderen;
  • Een eerlijke scheiding waarbij jullie beider belangen worden behartigd;
  • Samen zoeken naar oplossingen in plaats van problemen te creëren;
  • Persoonlijk advies en een persoonlijke benadering;
  • Afspraken waarmee je verder kunt;
  • Eén vast tarief, jullie weten vooraf waar je aan toe bent;

Het uitgangspunt van mijn diensten is ervoor te zorgen dat jullie na de scheiding verder kunnen. Daarbij kijk ik ook naar de consequenties van de gemaakte afspraken op langere termijn. Mijn streven is niet om jullie scheiding er zo snel mogelijk “door te drukken”. Ik wil graag dat de gemaakte afspraken jullie de mogelijkheid geven om verder te gaan met jullie leven.

Samen of alleen?

Scheidingsbemiddeling is erop gericht om jullie samen tot oplossingen en afspraken te laten komen. Soms is dat onmogelijk. Eén van jullie wil niet meewerken of de voorgenomen scheiding is je door de advocaat van jouw partner meegedeeld. In dergelijke situaties is het niet eenvoudig om in onderling overleg afspraken te maken. Marcel Nijveld, scheidingsbemiddeling & advies treedt daarom ook op als adviseur voor één van de partijen. We kunnen, eventueel samen met jouw advocaat, de scheiding op een voor jou zo goed mogelijke manier afwikkelen.

Wat doe ik nog meer?

Het kan zijn dat je al wat verder bent in jouw scheiding, maar dat je wilt dat een deskundige de tot nu toe gemaakte afspraken controleert en toetst. Met andere woorden, je wilt een second opinion. Ook daarvoor kun je mij inschakelen. Ook het maken en controleren van alimentatieberekeningen kun je door mij laten verzorgen. Op de pagina werkwijze lees je hoe ik jullie van dienst kan zijn. En is jullie scheiding inmiddels verworden tot een vechtscheiding? Dan kan ik samen met jullie proberen om opnieuw in gesprek te raken en zodoende de scheiding alsnog in goed overleg uit te voeren.

Tot slot…

Marcel Nijveld, scheidingsbemiddeling & advies werkt samen met diverse externe deskundigen. Daardoor kan ik een volledig pakket aan diensten en informatie bieden. En niet onbelangrijk…de kosten van scheidingsbemiddeling zijn vrijwel altijd lager dan een traditionele procedure met twee advocaten.